stenberg/sørensen

Elve/benk (Nidelven)

Elve/benk (Nidelven)

Elve/benk (Nidelven)
Elve/benk (Nidelven)
Elve/benk (Nidelven)
Elve/benk (Nidelven)
Elve/benk (Nidelven)

Elve/benk (Nidelven)

Benk formet etter Nidelven som landskapsform. Sitteflaten er skåret ut etter elvas vannkontur – i strekket fra havneområdet i Trondheim sentrum til Sluppen. Benken har ni deler, etter mønster av hvor broene krysser elva gjennom Trondheim sentrum. Elve/Benk er bygget av overflødige eike­bord fra interiør til Operabygget i Bjørvika.


Oppdragsgiver Kulturbyrået Mesén og ROM Eiendom.
Oppdragets art midlertidig installasjon på Jernbanestasjonen i Trondheim og Oslo S. Benken er også vist i utstillingen Endring og stillstand – hagen som materiale og motiv i kunsten, Galleri F 15, Moss.
Prosjektverdi ca. 100.000 NOK.
Prosjektperiode 2009-2010.
Prosjektansvarlig Stenberg/Sørensen.
Samarbeidspartnere Per-Christian Norborg, møbelsnekker. Marie Fjeldstad, arkitekt.